MAGAZINE 散歩の達人

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One of the most famous food magazine called ‘‘Sanponotatsujin’’ featured on Senbei this month.

Surprisingly, Awahei’s senbei was printed in a huge size in one page. Actually, 3/4 of the page was covered by the shape of our senbei!!

What is more, the writer, Ms. Shindo recommended Awahei’s senbei as the best of all.

We are deeply grateful to her for making our senbei being so attracted!!

 

『散歩の達人』三月号に神田淡平の煎餅を大きく取り上げて頂きました(^▽^)

なんと1ページいっぱいに淡平の煎餅が載っています‼

更に対談の中で、ライターの信藤さんに一番好きな煎餅屋として神田淡平を選んで頂きました‼

光栄です(T_T)✨

とても魅力的に淡平の煎餅を取り上げて下さり、信藤さんをはじめ、関係者の方々に心から感謝しております(^^)

全国の書店にて絶賛発売中です!!

是非お手にとってお読みください☆

 

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*手焼き煎餅(せんべい)神田淡平 若女将*

 

STUDY MEETING 神田学会

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My husband and I attended a study meeting which was about protecting long standing shops in Kanda (Our shop is in Kanda).
The meeting was composed by local people to activate the area.
The presidents of long standing shops had a speech and we learned lots of essential things from them.
We could see that we have to adopt new things to protect the old things (tradition).
And also, we have to have confident of our products that our ancients protected our shop until now.

But I have something to share you.

Befor the meeting, I ate a  big portion of sushi bowl for me to focus on the meeting,
Because if I am hungry, for sure, I cannot concentrate on the meeting and what is more, that was so delicious as you can see in the picture☆

先日若旦那と神田学会に出席してきました(^▽^)

テーマは「神田百年企業5-多彩な老舗の経営戦略と将来展望」。

まさに興味のあるテーマ☆

㈱三省堂書店さん、博善㈱さん、㈱有斐閣さんと、神田を代表する老舗の経営者の方々が歴史や経営戦略のお話をしてくださいました❕

133年続く神田淡平を守っていく為にとても参考になるお話が聞けました(^▽^)

 

最後はおまけで、

腹が減っては戦は出来ぬという事で、お勉強の前の海鮮丼☆

なかなかのボリュームですがペロリと頂きました♪

色々吸収した仕事終わりでした(^▽^)

 

 

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*手焼き煎餅(せんべい)神田淡平 若女将 *

SAKURA SENBEI さくら煎餅

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one peace 270yen   一枚270円(税込み)

 

  Japan has four seasons and Sakura (cherry blossom) symbolizes spring.

  So we sell Sakura Senbei during only this season.
  Our Sakura Senbei is so rare that we put salted petals (real ones) on the Senbei!!

  Don’t miss them ;)

 

桜の季節が近づいて参りました☆

年に一度、この時期だけのさくら煎餅発売開始しております‼

本物の桜の塩漬けを用いた淡平オリジナルです!

お煎餅で春を感じてみませんか(^▽^)♡

 

 

*手焼き煎餅(せんべい)神田淡平 若女将*

 

DECOSEN ひなデコ煎餅

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We cerebrate Girl’s festival called ‘Hina-matsuri’ on March 3rd in Japan.
This festival is an occasion to pray for girl’s growth and happiness and we display special dolls for the festival.
This deco-sen (decollated senbei) is designed for the dolls.(two peaces are 560 yen)
We started to sell them from today!
Why don’t’ you display this deco-sen in your room?

 

 
今日からひなデコ煎ことひな祭りデコ煎発売開始です‼

お雛様お内裏様ペアで税込み560円です。

プレゼントにはもちろん、忙しくてお人形を出せなかった方、ひなデコ煎をお部屋にいかがでしょうか?(^▽^)

今回は数量限定、三日までの販売になっております。お求めの方はお早めにどうぞ☆

*手焼き煎餅(せんべい)神田淡平 若女将*

SOY SAUCE 石神井公園ふるさと文化館

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In the past, people used to make and stock soy sauce in Nerima-ku (western ward in Tokyo).
And now, the tools of making soy sauce in the area was designated as a cultural properties of Nerima-ku and they are exhibited in a local museum called ‘Furusato-bunkakan’.
The tools mean big ladles, bowls, squeezer or etc in the factory which we don’t use now.
So, as a maker who use soy sauce for senbei, we went to see them.
We could see many old rare tools and know how hard the process was!!
It was really interesting and we could enjoy seeing it on our own eyes :)

練馬区には、かつて醤油を製造する醸造所があり、そこで使われていた道具が現在区の登録文化財になっております。

そして今回石神井公園のふるさと文化館で展示紹介されているという事で、私達も醤油がなくてはならない身としてとても興味があったので観に行って参りました(^▽^)

昔使われていた自分の背丈よりも大きな樽や、柄杓などが展示されていて、その樽の上に板を渡して上に人が立ちながら長い柄杓を使って作業をしている様子など絵で説明されていたので、道具の使い方もわかりやすく興味深い展示が沢山ありました!

落ちたら醤油まみれだなぁ。。と、少しジブリの世界を想像してしまいました(笑)

貴重な展示を観ることが出来、とても勉強になりました(^^)

 

*手焼き煎餅(せんべい)神田淡平 若女将*